Karusellin kuvat
Hyvä karusellikuva resoluutio on esim. 1920 x 1080
Kuvan tiedostokoko onkin syytä pitää noin 100KB koossa. Yli 200KB kuvat saattavat jo hidastaa merkittävästi sivuston latausaikaa.
Jotta kuva näkyy hyvin myös puhelimessa, varmista, että kuvan keskellä on asiaankuuluvia visuaalisia elementtejä, jotka näyttäisivät hyviltä, kun kuvat rajataan pystysuoraan puhelimenäkymään.


Pidä kuvien koko pienenä


Parasta kuvien valinnassa on se, että ne voivat myös tuoda lisää liikennettä sivustollesi. Liikenteen kasvattaminen edellyttää kuitenkin oikeanlaista optimointia kuville. Tärkeää kuvien valinnassa on pitää ne alasivun aiheeseen liittyvinä, jotta kävijän käyttökokemus ei kärsi sivustolla.

Isokokoiset kuvat kasvattavat sivuston latausnopeutta

Laadukkaiden kuvien valitsemisen lisäksi on tärkeää pitää valitut kuvat mahdollisimman pieninä. Verkkosivustolla olevat kuvat on syytä aina pakata mahdollisimman pieniksi, mutta kuitenkin niin, että kuvan laatu säilyy terävänä ja laadukkaan näköisenä. Heikkolaatuiset kuvat heikentävät useasti kävijän kokemusta sivustolla.

Isokokoiset kuvat kasvattavat sivuston latausnopeutta, mikä vaikuttaa suoraan sivuston sijoituksiin ilmaisissa hakutuloksissa. Jos sivusi kuvat pakottavat sivuston latausnopeuden yli 10 sekuntiin, voit heittää hyvästit potentiaaliselle asiakkaalle. Amazon on tutkinut, että jos heidän tietyn sivun latausaika hidastuu sekunnilla, häviävät he noin 1,6 miljardia dollaria vuodessa. Kuvan tiedostokoko onkin syytä pitää noin 100KB koossa. Yli 200KB kuvat saattavat jo hidastaa merkittävästi sivuston latausaikaa.

Hyvä työkalu kuvien pienentämiseen on esimerkiksi JPEGmini. Ja kyllä, voit myös käyttää aina luotettavaa Paint-ohjelmaa kuvien pienentämiseen klikkaamalla Home -> Image -> Resize.


Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.